Condicions d'enviament

Condicions d'enviament

Termini de lliurament nacional peninsular
Les comandes rebudes abans de les 12:30 h. es tramiten el mateix dia. Les comandes rebudes més tard de les 13:00 h. es tramiten el següent dia laborable. El termini de lliurament és de 48 a 72 hores a partir del següent dia que s'ha rebut la confirmació del pagament. Algunes poblacions que necessiten de reexpedicions (zones remotes) el temps de lliurament pot variar en funció de la distància que hi ha entre el client i la delegació del transport.
Per enviaments de gran volum que han d'anar paletitzats el termini de lliurament és de sis (6) a vuit (8) dies. En el cas de que el termini de lliurament coincideixi amb un dia festiu i no sigui possible el lliurament, aquest es farà efectiu el següent dia hàbil. En el cas que algun article es trobi fora d'estoc en el moment de realitzar la comanda, se li enviarà al client un correu electrònic informant-lo del nou termini de lliurament per si desitja acceptar la nova data, substituir l'article per una altra referencia o perque li sigui abonat l'import de l'article que es troba fora d'estoc. Per a comandes especials d'envasos impresos el termini de lliurament serà confirmat per Ecoologic.

Termini de lliurament Balears
Les comandes rebudes abans de les 12:30 h. es tramiten el mateix dia. Les comandes rebudes més tard de les 13:00 h. es tramiten el següent dia laborable. El termini de lliurament és de 72 a 96 hores a partir del següent dia que s'ha rebut la confirmació del pagament.

Observacions de lliurament
- L'empresa de transports no contacta amb el client abans del lliurament, encara que és molt important facilitar un número de teléfon de contacte perque ECOOLOGIC pugui avisar-lo de qualsevol incidència durant l'enviament.
- No es fan lliuraments en punts kilometrics, apartats postals, masies o cases rurals aïllades, ni en carrers o avingudes sense número. Per aquestes destinacions aconsellem facilitar una adreça alternativa dins d'un nucli urbà ben identificat el més proper al destinatari.
- En el cas de que la comanda no pugui ser lliurada al seu destinatari, el missatger deixarà un avís de pas, per tant el client haurà de contactar amb l’empresa de missatgeria per acordar un altre día y hora de lliurament. Si al cap de 5 díes no s’ha pogut efectuar el lliurament, la comanda serà retornada al nostre magatzem i el client haurà de contactar amb info@ecoologic.com per demanar un nou enviament amb les despeses corresponents al seu càrrec.
- Les comandes pagades per transferència bancària seràn trameses un cop rebut el pagament a la nostra entitat bancària. És convenient que el client ens avançi el justificant de pagament per transferència per email per adelantar la tramitació de la comanda.

Exclusions
No es fan enviaments a Ceuta i Melilla.

Important
L'import del transport es calcula en funció de la destinació, els productes adquirits i el volum de l'embalatge utilitzat per al seu enviament. El preu total del transport s'indicarà en la finestra que resumeix la compra abans de la confirmació de la comanda. Cal tenir en compte que el pes volumètric pot ser superior al pes real del paquet. Degut al volum de les caixes transportades les comandes poden arribar a destinació en diferents enviaments el mateix día, sense cap càrrec adicional pel client per aquest concepte.